Omezení přístupu k webovým stránkám: Porovnání verzí
Bez shrnutí editace |
Bez shrnutí editace |
||
| Řádek 7: | Řádek 7: | ||
Po přihlášení v levém horním okraji vyberte požadovanou doménu pro anstavení autentizace. Jedná-li se o multihostingový program, zvolte nejdříve jeho číslo. | Po přihlášení v levém horním okraji vyberte požadovanou doménu pro anstavení autentizace. Jedná-li se o multihostingový program, zvolte nejdříve jeho číslo. | ||
[[Soubor:Webau01.jpg|500x500px|thumb|center|Výběr domény pro | [[Soubor:Webau01.jpg|500x500px|thumb|center|Výběr domény pro nastavení autentizace]] | ||
Následně je potřeba v tabulce "''Pravidla pro přístup ke složkám''" přidat adresu, na kterou si přejete autentizaci nastavit. Pokud je v tabulce již adresa zadána, např. kvůli aktivaci jiné volby, použijte v tabulce možnost "''Upravit''". Pro zadanou adresu pak zatrhněte volbu "''AUTH''". | |||
<gallery perrow=2 widths=200 heights=200> | |||
Soubor:Webau02.jpg|Přidání AUTH volby pro novou adresu | |||
Soubor:Webau03.jpg|Přidání AUTH volby pro existující adresu | |||
</gallery> | |||
[[Soubor:Webau04.jpg|500x500px|thumb|center|]] | [[Soubor:Webau04.jpg|500x500px|thumb|center|]] | ||
Verze z 8. 1. 2015, 11:06
Webová autentizace vám umožňuje provést omezení přístupu ke konkrétní adrese přímo ze strany webového serveru nezávisle na nainstalovaném obsahu. Přístup můžete zakázat úplně nebo si v administraci hostingových služeb nastavíte kombinace uživatel - heslo, kterým přístup umožníte.
Pro nastavení webové autentizace se přihlašte do administrace hostingových služeb na adrese https://www.svethostingu.cz/admin/ s loginem a heslem ke svému hostingovému účtu.
Po přihlášení v levém horním okraji vyberte požadovanou doménu pro anstavení autentizace. Jedná-li se o multihostingový program, zvolte nejdříve jeho číslo.
Následně je potřeba v tabulce "Pravidla pro přístup ke složkám" přidat adresu, na kterou si přejete autentizaci nastavit. Pokud je v tabulce již adresa zadána, např. kvůli aktivaci jiné volby, použijte v tabulce možnost "Upravit". Pro zadanou adresu pak zatrhněte volbu "AUTH".