Přeposílání / Přesměrování příchozích zpráv

Z SvetHostingu.cz
Verze z 3. 11. 2025, 09:13, kterou vytvořil LukasLatal (diskuse | příspěvky) (založena nová stránka s textem „= O přeposílání = Přeposílání pošty funguje tak, že e-maily doručené na jednu adresu se uloží a následně přepošlou na vybranou adresu. </br> Například zpráva odeslaná na doménu test@mojedomena.cz u příchozí zprávy uloží mail do schránky, poté zprávu přepošle na osobní mail jmeno.prijmeni@gmail.com. = Nastavení přeposílání = Pro nastavení je potřeba přihlášení do webmail roundcube přes odkaz [https://se…“)
(rozdíl) ← Starší verze | zobrazit aktuální verzi (rozdíl) | Novější verze → (rozdíl)
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

O přeposílání

Přeposílání pošty funguje tak, že e-maily doručené na jednu adresu se uloží a následně přepošlou na vybranou adresu.
Například zpráva odeslaná na doménu test@mojedomena.cz u příchozí zprávy uloží mail do schránky, poté zprávu přepošle na osobní mail jmeno.prijmeni@gmail.com.

Nastavení přeposílání

Pro nastavení je potřeba přihlášení do webmail roundcube přes odkaz zde.

Po přihlášení

Proklikem na tlačítko Nastavení otevřete balíček nabídek v levém panelu.

caption

Vytvoření filtru

Pro nastavení přeposílání je potřeba vytvořit filtr.

caption


Kliknutím na tlačítko + začnete vytváření nového filtru.

caption

Úprava filtru

Přidejte název filtru a nechte kolonku "Filtr aktivní" modrou.

caption

Nabídka možností

Jako pravidlo pro příchozí zprávu označte všechny zprávy.

caption


V sekci "...vykonej následující akce:" zvolte možnost Odeslat kopii zprávy na.

caption

Vlastnosti přeposílání

Do nově zobrazené prázdné kolonky zadejte e-mail na který chcete přeposílat zprávy.

caption

Uložení filtru

Pro potvrzení volby klikněte na tlačítko Uložit vpravo.

caption


Jako kontrola slouží oznámení ve stejném místě a vytvoření filtru v 3. sloupci s příslušným názvem.

caption

Deaktivace přeposílání

V případě kdy chcete zanechat filtr pro budoucí případy, ale nechcete ho používat aktuálně, můžete jej deaktivovat.
Ve spodní části 3. sloupce u Vašich filtrů vyberte z ozubeného kolečka možnost Zapnout/Vypnout. Alternativou je u označeného filtru zrušit označení u kolonky "Filtr aktivní."
Vypnutý filtr bude označen přeškrknutým názvem, podle obrázku. Pro aktivaci proveďte stejný krok jako při deaktivaci.

caption


Smazání přeposílání

Pro smazání přeposílání označte filtr, který chcete smazat. Ve spodní části vyberte z ozubeného kolečka možnost smazat. Volbu poté už jen stačí potvrdit.

caption


O přesměrování

Přesměrování pošty zajišťuje, že e-maily doručené na jednu adresu jsou automaticky odeslány dál na jinou e-mailovou adresu, místo aby zůstaly uložené v původní schránce.
Například zpráva zaslaná na test@mojedomena.cz se automaticky přesměruje na osobní adresu jmeno.prijmeni@gmail.com.

Nastavení přesměrování

Pro nastavení je potřeba přihlášení do webmail roundcube přes odkaz zde.

Po přihlášení

Proklikem na tlačítko Nastavení otevřete balíček nabídek v levém panelu.

caption

Vytvoření filtru

Pro nastavení přesměrování je potřeba vytvořit filtr.

caption


Kliknutím na tlačítko + začnete vytváření nového filtru.

caption

Úprava filtru

Přidejte název filtru a nechte kolonku "Filtr aktivní" modrou.

caption

Nabídka možností

Jako pravidlo pro příchozí zprávu označte všechny zprávy.

caption


V sekci "...vykonej následující akce:" zvolte možnost Odeslat kopii zprávy na.

caption

Vlastnosti přesměrování

Do nově zobrazené prázdné kolonky zadejte e-mail na který chcete přesměrovat zprávy.

caption

Uložení filtru

Pro potvrzení volby klikněte na tlačítko Uložit vpravo.

caption


Jako kontrola slouží oznámení ve stejném místě a vytvoření filtru v 3. sloupci s příslušným názvem.

caption

Deaktivace přesměrování

V případě kdy chcete zanechat filtr pro budoucí případy, ale nechcete ho používat aktuálně, můžete jej deaktivovat.
Ve spodní části 3. sloupce u Vašich filtrů vyberte z ozubeného kolečka možnost Zapnout/Vypnout. Alternativou je u označeného filtru zrušit označení u kolonky "Filtr aktivní."
Vypnutý filtr bude označen přeškrknutým názvem, podle obrázku. Pro aktivaci proveďte stejný krok jako při deaktivaci.

caption


Smazání přesměrování

Pro smazání přesměrování označte filtr, který chcete smazat. Ve spodní části vyberte z ozubeného kolečka možnost smazat. Volbu poté už jen stačí potvrdit.

caption